Jag gjorde det!

Jag gjorde det!

Hur många gånger hör jag inte nå’n som säger ”jag skulle vilja skriva en bok”! Oftast stannar det vid tanken. Det handlar om tid, vad man ska skriva om och kanske självkänslan. Men jag tog beslutet i september att jag skulle skriva en bok. En bok som jag liksom har haft i huvudet ett tag. Jag visste också hur lätt det är att fastna och kanske strunta i det hela, så jag tog hjälp av en fantastisk organisation, som kallar sej National Novel Writing Month, NaNoWriMo. Varje november så går startskottet och det är meningen att man under en månads tid ska skriva minst 50 000 ord. Och det är det jag har gjort! Varje gång jag undrat, kört fast eller har en fråga, så går jag in i forumet och frågar. Man får pep-talks av kända författare och allting går lättare!
Nu har jag glidit över 50000 strecket och blivit en s k vinnare enligt dom. Man får känna sej lite mallig. Dock skriver jag vidare, jag är inte färdig. Sen blir det några veckors redigering innan jag ska skicka iväg mitt alster till något förlag. Så får vi se!

För min egen del, som coach, var detta också ett sätt att se om jag klarar av det när jag väl har tagit beslutet. För det är det jag brukar säga; ta ett första steg bara, sen är du på väg! Jag tror på att sätta en tidsgräns. Man kan säga till sej själv att ”jag är i en process att…” men en dag bör man ta beslutet. Nu så!

Så nu när året snart är slut, har du gjort allt du ville? Blev året som du tänkte dej? Ibland drabbas man naturligtvis av obehagliga överraskningar och annat, men det handlar också om hur du då handhar situationen.
Om du inte hunnit med allt – ta det inte så hårt. Du är där du är, och du har alltid valet att göra nånting åt ditt liv. Ge inte bort din styrka. Ta ett djupt andetag och …gör!

Om ditt förflutna knackar på, svara inte. Den har inget nytt att säga.

Trevlig första advent!
Carina

Kommentarer är stängda.