Nytt År, nya möjligheter?

Nytt År, nya möjligheter?

Nytt år nya möjligheter brukar man säga. Varför är det så? Vi avlägger nyårslöften och känner oss misslyckade cirka sex veckor senare. För ett antal år sen så bestämde jag mig för att inte avge några nyårslöften, utan skriva ner ett antal Förväntningar och Intentioner. Vad vill jag förbättra hos mig själv, åt vilket håll vill jag gå med vissa saker osv. Sen när året var slut, så brukade jag göra ett slags bokslut, dvs kolla upp hur det hade blivit med allt som jag ville. Jag upptäckte att märkligt nog var det förbättringar på saker som jag inte förväntat mig och intentioner jag haft, hade jag släppt och bytt ut.

Så nu har jag tänkt om! Varför ska man ha ett nytt år för att avge löften, förväntningar och intentioner?

Naturligtvis kan du lova dig själv att bli bättre på en massa saker när det nya året kommer, men själv tycker jag nu att Varje Stund Är Viktig. Varje stund, eller varje dag gör du nya val som kan få stora förändringar så småningom i ditt liv. Varför inte tänka ut en ny intention för denna dag!

Vad älskar du att göra? Vad vill du ska hända? Vad är det som håller dig tillbaka?

Skriv ner! Jo, enligt neuroplasicitet-forskarna så förstår hjärnan allt 50% snabbare om du skriver ner vad du vill. Du fokuserar då och låter inte 100 andra tankar ta plats.

Sen kan det vara bra att skriva ner en strategi. Gör inte nå’n stor grej av det, utan bara vilket eller vilka steg kan du ta för att närma dig din intention.

Sätt dig ner en stund och andas djupt ett par gånger. Tänk på din intention för dagen, hur känns det när den har kommit till dig? Var kvar i den känslan en stund, så länge du kan.

Du tar nu små steg mot dina nya mål och du kan korrigera dig på vägen.

Och framförallt – varje dag blir spännande!

Kommentarer är stängda.