Hur mår vi?

Hur mår vi?

Är det inte en spännande tid vi lever i tycker du! Hur tror du historien kommer att se på dessa pandemi-år? Hur har du klarat dej? Hur mår vi egentligen?

Vad vi än är och tycker, så har pandemin drabbat oss alla på olika sätt. Många lever med rädsla över vad som ska ske; får jag behålla mitt jobb, hur blir min ekonomi nu eller kan jag bo kvar där jag bott? Dom flesta oroar sej över saker i ”det yttre” och det är klart…det är något vi inte kan kontrollera, alla omständigheter som drabbar oss, och vi känner bara oro och ängslan. Vad kan vi göra?

Ta tag i ditt eget liv, dvs dina känslor, dina tankar. Vad är det du känner, och varför? Vad är det för tankar som triggar igång dej och får dej att må dåligt? Om du kan omfamna tanken att du är medskapare till ditt eget liv, så börja där. Ja det är ett stort ansvar eftersom du inte kan skylla på någon annan eller annat. Men du kommer att må så mycket bättre – så småningom.

Du kan aldrig förändra ditt liv om du inte förändrar dej själv. Vad behöver du göra för att bli den du vill vara? Skriv ner dina tankar o känslor. Kom ihåg att allt sker inte på en gång, ta små steg mot dina mål och lägg upp en strategi, en plan. Kolla upp med dej själv dagligen om du känner att du är på rätt väg. OBS – det är just din känsla du ska gå på! Känns det här bra? Då är du på rätt väg. När du mår dåligt på nå’t sätt är det ditt inre som talar om för dej att du inte är på rätt väg. Du har en inre GPS. Bra va! Följ den och korrigera.

Jag förordar ju meditation och för min egen del så har den hjälpt mej genom många svåra stunder. Endel säger att dom inte kan meditera men när jag frågar varför så har dom prövat några gånger men blir bara nervösa, kan inte sitta still osv. Men som med allt annat i livet – du måste öva! För mej tog det en månad att få bort allt ”grus i maskineriet” och ett lugn infann sej. Numera längtar jag till min morgonmeditation på en timme och även lite senare på dagen om jag har tid. Det är så mycket som händer när du mediterar! Stressen försvinner och du känner dej lugnare och gladare. Du mår mycket bättre! Plötsligt ser du omständigheterna på ett annat sätt, tar tag i dom på ett annat sätt eftersom du är medskapare till ditt liv. Dina energier blir annorlunda och nya människor och situationer dras till dej. Börja nu, idag! Du är värd att bli det du vill!

Kommentarer är stängda.